Tur B

En ny dag med mya möjligheter. Vi har bestämmt oss för att åka på en ny tur (island hopping) och eftersom tur A&C är de såkallade bästa turerna tänkte vi åka på tur C. Tur C handlar olika stränder medans tur A är lagunernas tur. Victor som hade brännts sig för någon dag sedan när vi paddlade kajak ville inte ligga på någon strand så tur C får vänta 
En ny dag med mya möjligheter. Vi har bestämmt oss för att åka på en ny tur (island hopping) och eftersom tur A&C är de såkallade bästa turerna tänkte vi åka på tur C. Tur C handlar olika stränder medans tur A är lagunernas tur. Victor som hade brännts sig för någon dag sedan när vi paddlade kajak ville inte ligga på någon strand så tur C får vänta till en annan dag. Vi åkte istället på tur B som var lite blandad men strand grotta och snorkling.


Upp och iväg. Vi blev hämtade av en kille på hotellet som visade oss vägen till våran turguide som i sin tur visade oss vägen till stranden där vi skulle vänta på de andra som skulle med, 4 till personer. Efter en kvarts väntande visade det sig att dom avbokat så vi var tvugna att gå iväg med en kille och leta efter en annan båt där vi fick plats.. efter lite skenande hit å dit fanns det iaf en båt som inte redan hade lämnat hamen och som hade plats för oss. 


Första stoppet här var vid en klippa för snorkling :) Helt underbart att simma och kolla ner på alla möjliga fiskar och se hur som leker, jagar varande eller bara chillar runt där i vattnet.
 efter sisådär en 35 min åkte vi vidare till en sjukt mysig liten strand för lunch. Medans besättningen lagade dagens lunch på båten utforskade vi stranden. På ena änden av stranden inne i klipporna fanns en öppning som man fick krypa egenom för att komma in i en grotta.  Det är så coolt med grottor, hur det kommer till och hur stenarna är formade är verkligen imponerande. 
Luncherna på turerna är verkligen så himla goda. Dom grillar färsk fisk, fläsk, kyckling, bläckfisk, krabba, räkor ja det som finns tillgängligt av dagens (kanske gårdagens) fångst i havet. Det beror lite på vilket företag man åker med, Vi fick aldrig krabba eller räkor med andra fick det. Till proteinet serverades det ris, grönsaker, soya med olika grönsaker i och massa med olika frukter. Helt underbart vilken god och fräsch mat man kan få när man är ute till havs. I Sverige skulle man typ få färdig mat som saknar smaker helt! Frida var helt såld, Victor började tröttna på ris!  haha
                 
3 stoppet av 5 var på Snake Island, ön kallas inte så pga ormar som man kan tro. ( då hade vi aldrig åkt på denna tur eller så hade Frida stannat på båten) Utan ön sitter som ihop med en annan ö pga en strandslinga se bild! 
På ön fanns det en stig upp till en utsiktsplats där där vi fota lite 

Och Apor! Vi såg 2 apor eller så var det samma som vi såg 2 gånger det vet vi inte :) Men det är alltid lika kul att så vilka djur i deras hemma miljö. Efter ett snabbstop vid Chatedral cave där vi fick sitta kvar i båten för att fota utanför då våran vår var förstor för att åka in med och det var för blåsigt åkte vi vidare till sista stranden på turen, en helt underbar drömstrand (pangaluna island). 
Favorit platsen för oss av alla stränder vi varit på. Vi gick längst med stranden fotade massor chillade kläddrade lite bland stenarna och gick genom vattnet lägst en klippa till stranden  brövid. Vi bara tokchillade på hela denhär turen som var Frida favorit. Lungt tempo lite folkt och så avslappnat! :)

Puss&Kram😘

Kommentera inlägget här :