Sand, vatten, eld och lågor

Tur C, strändernas tur.
I vanlig ordning intogs frukost innan vi blev hämtade på hotellet och tagna till båten. Vi får stå och vänta på stranden i vad som kändes som en evighet. Efter en evighet har passertvisar det sig att vi stått och väntat på 3 bakfulla amerikaner!!!  Haha  jaja nu kan vi gå till båten. Båten var den minsta jävla båten med sittplats för max 10 pers, vi var 16. Frida som hade en halv dålig dag blev skogstokig och satt å tjura för sig själv ett tag innan hon lättade lite på humöret. Vi åkte iväg och kom till det första stoppet där vi skulle snorkla eller njuta av stranden. Det var alldeles för mycket vågor och strömmar för att det skulle vara kul, Frida slog i knät på en korall :'( och solen var bakom molnen.. 

Stopp 2 var vid hidden beach. Eftersom vi kom iväg så sent pga amerikarnarna så var alla bra båtplatser tagna och vi fick ställa oss längst bort från stranden och simma in till land. detta kanske inte låter så jobbigt MEN det är vågit och och strömt och massor med stenar och koraller som var ivägen som man helst inte ska gå på eller åka in i då det gör rätt ont att slå i. Stranden var som gömmd mellan 2 klippor var dock väldigt mysigt och man såg massa fiskar på simturen dit. Påvägen tillbaka till båten gick vi genom klipporna ut i vattnet. (väldigt coolt om man frågar mig) och den ena amerikan blev bärgad av turledaren.

Iväg för lunch! Vi stannade vid en jättemysig strand där det var vi och en annan båt. Dock stannade båten typ 5 m från land och vi var tvugna att vada ganska långt innan vi kom i land och vattnet var fullt med maneter så vi typ vägrade gå av båten. Efter lite om å men tog dom oss närmare land och vi kunde gå av. Stranden var verkligem jättemysig. I väntan på maten som grillades bak på båten låg vi i stranden, snackade med de andra som var med och bara allmänt chillade. Vi åt lunch och fortsatte chilla ett tag till innan vi ville gå och utforska stranden lite mer. Vi går bort till några klippor och självklart får ormfobi Frida syn på en orm och där var hennes avslappning över och är nu istället skräck-och panikslagen. Det var troligtvist en pytonorm hon såg.         
                                                      
Vi fortsatte turen bort från stranden till Fridas lättnad och åkte till näst sista stoppet, Hidden Beach. Här var vi tvugna att simma in genom klipporna till en liten strand som låg väl gömd. man såg inte öppningen genom klippan från båten så guiden simmade ut först för att visa. 

Sista stoppen var inte så långt från vart vi käkade lunch. Det var en "trappa" upp på klipporna där det var världens bästa utsikt men sjukt läskigt att vara. 
Man kan nästan tro att han är asiat, eller hur? ;)
Våran guide är helgalen och kastar sig upp på sylvassa klippor och ställer sig å posar och sen hjälper han oss andra som inte vågar klärttra dit att ta fina bilder på utsikten! 
Vassa klipporna 

När vi kom hem hade strömmen gått i hela el-nido, så vi duschade och gick ut och åt middag i väntan på att elen skulle komma tillbaka. Efter middagen skulle vi försöka gå och handla lite frukost inför imorgon då vi skulle åka ner till Puerto Princesia, men då en av oss har ganska taskigt humör om hen inte får äta behövde vi köpa något litet vi kunde äta under färd. Efter ha letat i några lokala matbutiker så var vi lottlösa och gick därför tillbaka till hotellet för att fråga om vi kunde få köpa lite bröd och frukt av dom. ägarinnan till hotellet tyckte vi istället skulle gå till ett lokalt bageri och fråga, dock var det stängt där när vi kom dit. Efter att ha letat ett tag till hittade vi äntligen lite frukost. När vi ca 20 minuter senare kom tillbaka till hotellet där man nu satt igång elgeneratorn så att iallafall lamporna skulle fungera hade grannens elgenerator som satt i vårt hotells vägg exploderat och börjat brinna. Här inne satt generatorn som exploderat.

Tack och lov hade ägarinnan kunnat släcka branden själv. Eftersom att elen var av och bara lamporna fungerade vart vårt rum som en bastu, och nu var vi tvungna att packa inför resan ner till Puerto Princesia innan vi skulle försöka få några timmars sömn trots lukten av kabelbrand samtidigt som det var bastu temperaturer i vårt rum. Vi vill i och med detta också tacka Britta för att du skickat med oss brandvarnaren som vi faktiskt använder varje kväll. Vi förstår nu vikten av att ha brandvarnare.

Imorgon sätter vi oss i minibussen och beger oas tillbaka till Puerto Princesia, häng med oss då ;)

Kommentarer :

#1: Britta Jakobsson

Oj vad ni är med om . Både härliga utsikter o upplevelser o läskiga ormar o bränder. Vad duktiga ni är att skriva båda två. Jätteroligt att få läsa om allt ni är med om. Sen blir det ju som en "dagbok" för er också. Toppenbra.
Skönt att höra att ni använder brandvarnaren. Den tycks ju behövas. Skönt att inget hände er.
Många kramar till er båda.
E hälsar.
Britta

skriven

Kommentera inlägget här :