Förlåt, vi ska bättra oss!

Hej! Förlåt att vi inte uppdaterat på länge. Detta pga att ordentligt Wifi är bristvara i El Nido och sen såklart har vi haft för mycket skoj att göra har bloggen blivit lidande.

Här är iaf vår första riktiga dag i El Nido.

Dåså våran första riktiga dag i El Nido. Hade ju bara rummet för en natt så vi gick upp runt halv 9-9 och packade ihop lite av våra saker och gick iväg för hotelletande. Hittade ett helt okej ställe med rum för 2000 pesos =360kr/natt som var helt okej. Vi fick ett familje rum med 5 sovplatser vilket kan verka väldigt lyxigt för 2 backpackers men det skulle vara samma pris som ett rum för 2 utan varmvatten så vi tog det. Frukost intogs och planer för dagen gjordes. 
Det finns ett ställe som heter Artcafe som är typ samlingplatsen "in the town". Man kan äta, boka olika aktiviteter och få hjälp med diverse saker som att tex växla pengar (finns inga bankomater någonstans här). Efter vi varit där och kollat vad vi ska hitta på gick vi och checkade ut från hotellet och slängde oss in i en tricykel för färd till nästa boende en bit utanför stan.
Det första vi gjorde på det nya rummet var att döda lite småkryp


började vi smörja in oss med solkrämKlantig som victor är emellanåt glömmer han klockan på armen och kommer på att den måste av innan han fortsätter att smörja in sig. Självklart sitter klockhelvetet lite för hårt och på något sätt skvätter solkrämen rätt i skrevet på hans nya svarta badbyxor. Då fläcken lätt kan misstas för annat fick han försöka tvätta bort den med tvättmedel, vilket inte gick jättebra! 😂😂


40 min senare gick vi iväg och ner till standen. Där satte vi oss i ett litet strandhak och intog lunch och en obligatorisk kokosnöt innan vi gick längst stranden och över stenar till Las cabanas beach.


 

Promenaden dit hade nog tagit över 90 min om inte mer. Las cabanas beach är den bästa stranden vid ElNido för sol och bad. Vi såg ett par tjejer som vi åkte bilen hit med som satt och åt lunch så vi slog oss ner med dom för en shake och snackade lite skit. Tiden gick och helt plötsligt var det solnedgång och solnedgången där på den stranden är denbästa. Vi tog in den vackra utsikten med en drink eller öl och bara slappnade av. Tjejerna gick när solen var borta men vi bestämde oss för att äta middag innan vi åkte tillbaka till "hotellet" (Om man kan kalla det de??).


Solnedgång, Vacker va? :)

Så fort solen går ner här blir det tokmörkt och man ser verkligen inte alls mycket. Finns inte så mycket el här på kvällarna men nuförtiden när det är mer turister som hittat hit blir det mer å mer men långt ifrån alla ställen har belysning på kvällarna utan dem använder sig av stearinljus och ficklampor i sina små butiker m.m. Det tog inte lång tid innan vi båda hade sommat efter en härlig dag i ett soligt El Nido, men inte utan att först plugga igen dörrspringan med toapapper för att förhindra att vi skulle bli invaderade av småkryp under natten. 

Puss&Kram <3

Kommentarer :

#1: Britta Jakobsson

Hej. Vad härligt ni verkar ha det. Även om det för en mamma känns läskigt när ni transporterat er med div. Fordon utan säkerhetsbälte o använder ni hjälm när ni kör moppe (?).
Ni skriver jätteroligt o fina , snygga bilder har ni tagit. Mer sånt, o fler bilder på er själva. Njut,njut . Puss till er båda!

Svar:
tiodestinationer.blogg.se

skriven
#2: Britta Jakobsson

Åh vad härligt det verkar. Njut njut. Ni skriver jätteroligt o vilka fina bilder! Efterlyser bara fler bilder på er själva😊.

Svar: Tack mamma! hoppas ni får de bra i Portugal. Hälsa Kicki och Mats och dom som är där från oss!
tiodestinationer.blogg.se

skriven

Kommentera inlägget här :