Äntligen dykdebut :)

I måndags var det äntligen dags för dykdebut i utlandet för oss, iallafall som certifierade dykare. Dagen startade med frukost på hotellet innan vi gick dom 100 metrarna till dykcentert Deep blue Safari. Väl där var det bara att svida om till badkläderna innan vi gick ut till båten. Efter ca 40 minuter var vi framme vid vårt första dykstopp som skulle vara ett väggdyk, dvs. Man dyker längst en klippvägg med tillhörande rev. Vi trodde att vi skulle vara tvungna att sätta ihop all utrustning själva som man måste göra i Sverige vid såna här dyk, men här slapp vi det vilket var väldigt skönt. Efter ca 35 minuter var vi klara med vårt första dyk. Otroligt vilken känsla det är att vara nere på ca 20 meters djup och se alla möjliga olika fiskar, bla stingrockor, Nemo, Trumpetfisk, maneter och enorma havssköldpaddor som Victor dessutom lyckades ta en halv bra selfie med.

 Victors nyfunna vän :)
Vi ska köpa ett filter som gör så att bilden inte blir så grön vid undervattensbilder. 
Den här bjässe är större än vad man kan tro. Vi var inte så kaxiga när vi såg den här en bit ifrån oss. Tyvärr kommer vi inte ihåg vad dom heter Kanske någon här som vet? 

Undervattensselfie :)
Vansinnigt nöjd dykare 😊 

Efter första dyket njöt vi av en lunch som båtens kock hade tillagat åt oss innan vi begav
oss mot våra nästa två dykställen. Efter att vi dykt klart var det bara att åka tillbaka till dykcentert och packa ihop för att sen gå och äta innan vi somnade ca 2100. Två riktigt trött dykare med andra ord! 

Kommentera inlägget här :