Till Palawan och paradiset pĂ„ jorden 😎

Kl 0505 ringde klockan sĂ„ vi skulle ha gott om tid att ta oss till flyget mot Palawan och El Nido. Samma resa som igĂ„r tog ca 3 timmar och kostade ca 1300 pesos tog idag ca 40 minuter och kostade bara ca 250 pesos. nĂ„ja,  vĂ€l framme pĂ„ flygplatsen satte vi oss och Ă„t varsin panini, (vi hade inte riktigt hunnit prova den lokala maten Ă€n) vĂ€xlade lite pengar och tog varsin kaffe. Matlusten blev dock förstörd pga en Ă€ldre man som rapade som om han höll pĂ„ och spy, inte sĂ„ charmigt. 😑
 Efter ca 1 timme pĂ„ flyget var vi framme i Puerto Princesia, Palawan. DĂ€r trĂ€ffade vi ett annat par frĂ„n Australien som ocksĂ„ skulle till El Nido, sĂ„ vi bestĂ€mde oss för att samĂ„ka. Sagt och gjort hittade vi en firma som Ă„kte mellan flygplatsen och el nido och vi hoppade pĂ„ minibussen som skulle ta oss till el nido pĂ„ ca 5,5 timme. 
Det finns 3 sĂ€tt att ta sig till El Nido, ett Ă€r att flyga med mindre rackiga plan(inte sĂ„ vanligt), det andra Ă€r en buss dĂ€r man köper en plats(mest vanligt), och det sista Ă€r att man hyr en minibuss(mellan vanligt). Vi valde minibuss dĂ„ de gĂ„r snabbare Ă€n vanlig buss och lĂ„ngt IfrĂ„n lika dyrt som med flyg. Vi mĂ„ste tĂ€nka pĂ„ att vi Ă€r borta 6 mĂ„nader sĂ„ vi inte gĂ„r över budget (Jippi!). VĂ€l pĂ„ minibussen var vi inte ensamma, ytterligare 6 personer satt i minibussen, vilket vi inte hade rĂ€knat med. Vi antog att vi skulle vara sjĂ€lva tillsammans med de andra paret, but apperently not. Detta medförde att vi fick trĂ€ngas, och vissa av oss (Frida) fick sitta pĂ„ en ihopfĂ€llbart sĂ€te, med inte ens ett halvt ryggstöd. Vi andra fick nöja oss med att sakna sĂ€kerhetsbĂ€lte. Och inte nog med det sĂ„ ville dom trycka in 2 till i bilen men dĂ„ skrek vi alla rakt ut!! 😄😄 

sĂ„hĂ€r var typ kĂ€nslan i bilen!! 😂

LĂ€ngst vĂ€gen stannade vi pĂ„ ett ganska mysigt stĂ€lle för en bit mat och toalettbesök (ett hĂ„l i backen, If you catch my drift) som ingen av oss var sĂ€rskilt sugna pĂ„ besöka, men nöden har ingen lag, eller hur Ă€r de man sĂ€ger? 

Efter nĂ„gra fĂ„ timmars dreggel och trĂ€ngsel i minibussen kom vi tillsist fram till el nido. VĂ€l framme var det bara att börja leta efter ett boende. Överallt vi kollade var det fullbokat, om man inte ville betala ett kraftigt överpris. Efter mĂ„nga om och men (och lite panikĂ€nsla) hittade vi iallafall ett helt ok rum med helt ok pris att sova pĂ„, vilket var vĂ€ldigt behövligt. 
PĂ„ rummet började tokletade boende för morgondagen men det var pĂ„ riktigt fullt överallt "in the town", sĂ„ vi fick boka ett rum pĂ„ Columbia inn ett halv frĂ€sch stĂ€lle som vi skulle ge en chans. Imorgon skulle vi leta boende det första vi gjorde sĂ„ vi kunde fĂ„ ett boende  för nĂ„gra dagar framĂ„t och sen skulle vi Ă€ntligen fĂ„ börja njuta av vĂ„r resa pĂ„ riktigt! 
Vi bÄda slocknade i sÀgen efter typ 10 min utslitna av allt resande.


Godnatt 

Puss&Kram 😘

Kommentera inlÀgget hÀr :